Optimizarea web pentru motoarele de cautare (SEO) este procesul in urma caruia continutul unui site web va fi mai bine indexat de catre motoarele de cautare.

In urma procesului de optimizare web, situl tau se va clasa mai bine, si va obtine pozitii de top in urma cautarilor dupa cuvinte cheie relevante afacerii tale in cele mai mari motoare de cautare, in special Google.

Optimizarea pentru motoarele de cautare este mult mai ieftina in comparatie cu alte mijloace de promovare (campanii CPC, CPM, reclame tv, radio), dar si mai eficienta (trafic de calitate).
De ce este nevoie de optimizare web?

La lansarea virtuala a unui nou produs sau servciu, cel mai adesea concurenta este acerba. Sute sau mii de situri ofera produse/servicii similare, astfel incat un site neoptimizat este imposibil de gasit printre primele 2-3 pagini cu rezultate.

Cand oamenii cauta, ei viziteaza indeosebi primele situri web din cele afisate de motoarele de cautare, restul ramanand nevizitate.

Tu stii ce inseamna acest lucru: vanzari pierdute, profituri pierdute si cel mai probabil o afacere pierduta!
Ce implica procesul de optimizare?

 

  • Optimizarea continutului pentru cuvintele cheie
  • Cresterea PageRank-ului
  • Optimizarea meta tag-urilor keywords, title, description
    formatari speciale de continut (taguri H1-H6, meniuri text, alt pe imagini, title pe linkuri), liste, linkuri
  • Realizarea unui site map (harta a sitului)
  • Optimizarea linkurilor interne
  • Respectarea standardelor W3C pentru paginile web
    XHTML – (1.0 STRICT, 1.0 TRANSITIONAL, 1.0 FRAMESET, 1.0 BASIC, 1.1), HTML – (2.0, 3.2, 4.01 FRAMESET, 4.01 TRANSITIONAL, 4.01 STRICT)