Web design responsiv si trend-ul din 2017

Web design responsiv si trend-ul din 2017

Aceasta saptamana am discutat despre cele mai importante trend-uri in web design pentru anul 2017. Consensul printre profesionistii in web design cu privire la trendul din 2017 se indreapta catre design web responsiv.

1) Design web responsiv: este punctul cel mai critic. De ce? Pentru ca devine rapid un standard si daca nu te conformezi, iti va afecta negativ rankingul. Asta inseamna ca designurile fixe de pana acum sunt de domeniul trecutului. In consecinta, nu trebuie sa gandim ca toate elementele care incap pe ecranul desktopului trebuie sa fie prezente si pe smartphone sau tableta. Aici intervine designul responsiv, gasirea unui profesionist in web design care stie cel mai bine ce va functiona optim pe un dispozitiv mobil si modul de realizare.

2) Design web simplu: Simplitatea se refera la inglobarea celor mai bune practici in asa fel incat vizitatorii sa primeasca ceea ce cauta fara complicatii.  Deci spunem DA imaginilor puternice, DA continutului precis, DA navigatiei elegante. Cum putem sa decidem ce este important si ce nu? Designerul va trebui sa stie asta, mai ales unul care a mai lucrat in trecut cu astfel de proiecte si detine know-how-ul.